2016

By Jan Sikkema, (comments: 0)

Sista Mieninfo uppdaterat!

Nu är sista nr av Mieninfo utlagd på nättet!

Ett stort och hjärtligt tack

till alla som har varit med i redaktionen för Mieninfo!

 

Tillsammans har Björn, Bosse, Curt, Eivor, Jan och Thea sett till att vi som bor i Mienområdet under 21 år har fått ta del av både stora och små notiser och nyheter som tillsammans har beskrivit livet i Midingsbygden.

Vi tackar först och främst allas vår redaktör Björn som inte bara initierade Mieninfo utan, som från första numret 1996, har lett arbetet och sammanställt Mieninfo så att vi har fått ta del av fyra nummer varje år. Ett stort tack också till Eivor som sedan 1998 har sett till att Mieninfo har distribuerats till permanent- och fritidsboende i Mienområdet och till våra prenumeranter. Tack till Ferdinand som har fotograferat, ansvarat för Midingsbråtes väderleksstation och hjälpt till med distributionen.

Nu går vi vidare och fortsätter att skildra utvecklingen i Mienområdet genom en blogg. Med utbyggt bredband är detta en naturlig utveckling. Den digitala informationen kan med fördel kompletteras med annonsering på anslagstavlor som finns väl utspridda i hela bygden. Tänk gärna på att nya meddelanden på våra anslagstavlor gör promenaden extra värdefull.

Miengruppen/Bodil

Read more …

By Elin Bengtsson, (comments: 1)

Ljusstöpning i Bygdegården lördagen den 12 november?

Om tillräckligt många är intresserade så ställer vi i ordning för ljusstöpning: Vi fixar storpack med stearin, paraffin och vekar och gör i ordning så att man kan börja doppa redan vid 10 tiden på förmiddagen.

Du bestämmer själv hur många ljus Du vill stöpa och ljusen tar Du hem till ett självkostnadspris av cirka 45 kronor per kilo.

Read more …

By Elin Bengtsson, (comments: 0)

Efraim

Vid Lunksjöbäcken sitter en liten flicka och gråter Jag frågade varför hon så ledsen var
”Jo, min katt har försvunnit.
Har varit borta i flera dar.
Hoppas den snart kommer igen. Efraim så heter den.
Han var min gullige lille vän.”

Read more …

By Elin Bengtsson, (comments: 0)

Friluftsgudstjänst

En söndag eftermiddag i augusti begav vi oss till Laxasand, då vi läst att en friluftsgudstjänst, arrangerad av Almundsryd kyrka skulle hållas. Vid srålande sol med blå himmel hade en liten krets församlat sig. Susann läste ur evangeliet, Vi bad en bön tillsammans och till Ulfs virurosa dragspel sjöng vi olika sommarpsalmer.

Read more …